Intalnirea detectoristilor bistriteni la ISU Bistrita-Nasaud

Intalnirea detectoristilor bistriteni la ISU Bistrita-Nasaud

Sâmbătă, 1 iunie 2019, a avut loc întâlnirea cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița”, Jud. Bistrița -Năsăud, echipajul pirotehnic, și posesorii de detectoare de metale autorizați, din județ.
Detectoristii au fost intampinati de domnul Inspector Sef Col. Dr. Ing. Florea Constantin.
Întâlnirea a fost mediată de către domnul Maior Ioan Csillag împreună cu Plutonier major Păcurariu Lucian, Plutonier adjutant Costin Nicolaie, Sergent Major Ureche Florinel, Plutonier major Timiș Varga Adrian cu instructajul de prim ajutor.
Întâlnirea a avut ca obiect conștientizarea riscurilor, prevenția și metodele legale de procedura în cazul elementelor de muniție activă, recunoaștere vizuală și luarea de măsuri pentru protecția celor din jur cât și al detectoristului descoperitor al unor astfel de elemente active de muniție. În cadrul acestei reușite întâlniri s-a făcut și instruire de prim ajutor, având în vedere că detectoristul se expune pericolului de multe ori, alegând adesea zone greu accesibile și cu un potențial de pericol ridicat față de zonele urbane. Această întâlnire a strâns legături frumoase între pasiune și prevenție, s-au împărtășit experiențe proprii, s-au expus idei și propuneri pentru o colaborare cât mai bună între instituție și pasionații de detecție metale.
La întâlnire au fost prezenți detectoristi și reprezentanți a două asociații din județ: Bistrița, Negrilesti, Ciresoaia, Beclean chiar și din Dej.

Translate »