O noua descoperire pe aerodrom Budacu

O noua descoperire pe aerodrom Budacu

Revin cu o noua descoperire pe aerodromul Budacu , cu mai multe obiecte personale in aceeasi groapa. In zona denumita de mine ca zona ” Stuka”, am observat frumos aranjate, ceremonios as zice o sticla de vin / rom/bere . Sub sticla,  un vas din portelan ( inca neidentificat), un material casant probabil piele lipit cu bitum ( inca neidentificat),o sticla de parfum colonie , o tabachera de tigarete / tutun si o periuta de dinti germana model 1944.  Zona respectiva a fost in lunile septembrie -octombrie 1944 , zona pilotilor germani Luftwaffe ( vezi povestea aerodromului Budacu partea I-a ). Putem presupune  ca obiectele sa fi fost ingropate de catre camarazii sau mecaniicii unui pilot care nu s-a mai intors la baza. In astfel de ceremonii ,obiectele personale ale pilotilor ( trash pochet) , erau ingropate impreuna cu o sticla de vin (Sticla folosita de piloti la sarbatorirea unor numar de victorii). Initial se golea continutul sticlei peste groapa in memoria disparutului. Cativa piloti ce nu s-au intros din misiuni la aerodromul Budacu, misiuni  in zona Sf.Gheorghe, Reghin si Cluj: Hans Otto Junge , Gunter Stender, Heinz Krash, Hans Riedel , etc. Pentru cine era aceasta groapa, probabil nu vom afla niciodata.

Obiectele dupa curatare:

Sarbatorirea unor victorii  de catre  Helmut Lipfert  5/JG52 (pilot prezent si pe aerodromul Budacu) pe frontul de Est, posibil Kursk.

Detectie a inceput dupa ce initial am facut o curatare a zonei de gunoaiele unor” turisti mai deosebiti”, zona unde trece la cativa zeci de metrii traseul Via Transilvanica. Cu aceasta ocazie multumesc domnului si doamnei al caror nume nu l-am retinut ( nr masina BN 25 MLG) care mi s-au alaturati voluntariatului si am reusit sa strangem pe o portiune mare sticle, PET-uri , doze de bere, pampersi murdari si multe pungi…dupa curatenie, detectia!
Alte obiecte gasite: noneda 1939 slovaca 10 Halierov , un briceag , o clanta veche de alama, bucati de dur aluminiu etc.

O noua descoperire pe aerodrom Budacu

Translate »