Ediția a IV-a a intalnirii naționale Militaria, Oituz 2017 in perioada 19-21 Mai 2017, organizata de către Asociatia Prospectorii Istoriei (API) in acest an, a fost cu tematica „Oituz 1917-2017 – Pe aici nu se trece!”, pentru comemorarea centenarului bataliilor de la Oituz.
Succesul intalnirii a fost posibil datorita organizarii impecabile , a participantilor si nu in ultimul rand al sponsorilor:

RODETECTORS.COM & MINELABMIHA BIJOUX MAGAZIN, TRADE MARE srl Bacau, CAR Prietenia Comănesti, GARDEN WOOD srl Bacau, LANOS srl Comănesti.

Cu aceasta ocazie  Asociatia Prospectorii Istoriei (API) a primit in randul ei noi membrii:

Marius Însurățelu, Sorin Mare, Constantin Păstrăv, Georgiu Daniel, Cătălin Iliescu, Bocancea Florin, Cosmin Sofron

Dl. ing. Hugianu Ciprian, autorul volumului monografic „Poiana Sarata – un sat romanesc din Carpați, în vâltoarea istoriei”, care ne-a vorbit despre mișcările de trupe din August 1917 ,

Parintele Simion și parintele Bogdan Pistea de la Parohia Oituz ne-a confirmant importanta unor activități organizate în acest mod și a adus de asemenea, un omagiu eroilor căzuți pe fronturile de lupta în cele doua războaie mondiale.
Multumiri si pentru ajutorul acordat de catre: Asociația “Transylvanian Diggers”, Asociația “Tanoda” și Asociația “Pro Detecție

Mai multe detalii si poze de la intalnire gasiti pe websiteul:  pratmin.wordpress.com

Oituz 1917-2017

Translate »