Cele trei iesiri la detectie in luna iulie, au fost pline de surprize intr-o zona unde au stationat excadrile din aviatia germana Luftwaffe. Povestea aerodromului Budacu (Alsóbudak Feldflugplatz) inca are multe surprize.
Cateva obiecte nu am reusit sa le identific impreuna cu colegii si probabil ca nu vom reusi vreodata, insa sunt in context cu obiectele care au fost identificate. Cred ca misterele sunt necesare pentru a ne mentine curiosi si sa nu ne opri din cautare.

fragment rama ochelari pilot Luftwaffe

Primul obiect este un fragment rama ochelari pilot Luftwaffe partea dreapta, model 306 fabricat in perioada 1943-1944. Cele 5 fante de aerisire , gaurile pentru cusatura de imbinare cu cauciucul sunt identice.

Leuchpatrone si signalpatrone

Tuburi folosite Leuchpatrone 41 si signalpatrone sapte bucati.

Cartuse Maschinengewehr 131

Cartuse folosite de aviatia Luftwaffe. Producator: Rheinisch-Westfälische Sprengstoff A.-G., Werk Nürnberg-Stadeln, Germany .

Odol fogpeppel

Pasta de dinti ungureasca „Odol fogpeppel” fabricata de la inceputul anilor 1940.

Insigna sapca si o bucata de material. Posibil piele Fortele Aeriene Regale Ungaria 1940-1944.

Cruciulita trench art

Cruciulita taiata stangaci dintr-un dur aluminiu pe care se mai observa cifra doi. Personal o includ in categoria „trench art”.

Un obiect misterios din dur aluminiu in lungime de 36 cm. Este scrijelit un nume pe partea inferioara: PADAR IANOS.

Alte obiecte… Presupuneri si pareri

Posibil un de bec avertizare din bordul unui model de avion de fabricatie germana. „Reststand Warnlampe”.

Obiecte inca neidentificate.

Noroi pe bocanci si un apus de soare a acelui moment. Un tribut de liniste respect al istoriei militare petrecute in acest loc.

Translate »