1087 de grenade defensive descoperite de membrii asociatiei detectoristilor „Vrancea Eroica”

1087 de grenade defensive descoperite de membrii de la "Asociatia Detectoristilor Vrancea Eroica"

1087 de grenade defensive descoperite de membrii de la "Asociatia Detectoristilor Vrancea Eroica"

O noua descoperire fabuloasă în Vrancea, în localitatea Câmpuri, cu detectoarele de metale.
Membrii de la „Asociatia Detectoristilor Vrancea Eroica” au anunțat autoritățile, care s-au prezentat la fața locului cu o echipă pirotehnică. Ei au verificat întreaga zonă și au descoperit existenţa unui depozit uriaş de grenade defensive, model german, din Primul Război Mondial.
După asanarea terenului de către specialiștii pirotehnicieni au fost identificate, ridicate si transportate, în siguranță, 1087 de grenade defensive (model german).
„Serviciul pirotehnic de laISU Vrancea au raspuns, au venit si cand am vazut ca nu se mai terminau ( de scos din pamant), eram super incantati de descoperire! A durat cam intre 6 si 8 ore toata actiunea. Cei de la ISU au fost surprinsi ,Descoperitorul stee Mircea Balica( fondator asociatia ” Vrancea Eroica”), la care am participat si eu, Harabor Mihai Andrei ( Membru si in ” Asociatia Prospectorii Istoriei” si Antonese Alexandru . A fost o descoperire uimitoare pentru toti !” ne povesteste Harabor Mihai Andrei , pentru holland.ro

Știre ISU Vrancea, ora 19.33:
„În urma unui apel primit astăzi, prin numărul unic de urgență 112, echipa pirotehnică a ISU Vrancea a fost solicitată, să intervină în localitatea Câmpuri deoarece un grup de detectoriști au descoperit, în urma unei acțiuni, mai multe grenade. După asanarea terenului de către specialiștii pirotehnicieni au fost identificate, ridicate si transportate în siguranță un număr de 1087 de grenade ofensive (model german).”
Acest tip de proiectil a fost folosit în timpul Primului Război Mondial
Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat structurile abilitate în gestionarea acestui risc.

A T E N Ț I E !

DACĂ DESCOPERIȚI ELEMENTE DE MUNIȚII SAU ALTE OBIECTE CARE VI SE PAR SUSPECTE, ACȚIONAȚI ASTFEL:

  • nu atingeți, nu loviți și nu miscați muniția descoperită;
  • nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;

Supravegheați zona în care ați descoperit muniția până la sosirea echipei pirotehnice.

Când se executa lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță structurile abilitate de intervenție.

NEUTRALIZAREA ȘI DISTRUGEREA MUNIȚIILOR SE EXECUTĂ NUMAI DE CĂTRE SUBUNITĂȚILE PIROTEHNICE CARE AU PREGĂTIREA ȘI DOTAREA CU APARATURĂ SPECIALĂ PENTRU ACEASTĂ MISIUNE PERICULOASĂ.

NU UITAȚI! Nerespectarea acestor reguli poate produce rănirea gravă sau chiar decesul celor implicați.

Translate »