Peripetii in padurea Codrisor si sigiliul casei Ludovic I de Anjou

Astazi dupa ce am participat la ecologizarea padurii Codrisor propusa de Asociatia Bistrita Civica, raman fara saci de gunoi si cu o gramada de peturi stranse in cerc in una din poienite , am plecat acasa revenint dupa ora 15 cu niste prieteni. Ca sa imbin utilul cu placutul am luat si detectorul cu mine.
Ajunsi in poienita cu pricina, un bciclist cade si se izbeste violent de un copac cu genunchiul. Intodeauna am o trusa homemade de prim ajutor care include printre altele un gel calmant si calmante de durere. Intodeauna e bine sa o am la mine ca si detectorist avand in vedere pe ce coclauri umblu. Prietenul meu find si asistent medical l-a examinat si nu a observat fractura.
Dupa ce l-am pus pe picioarele lui si ne-am asigurat ca nu are nimic , ne-am apucat sa strangem peturile in saci de gunoi. Ne-a ajutat si un cuplu de tineri care fotografiau padurea, au dus trei saci plini de pet-uri spre Vama Veche. Pe aceasta cale le multumesc ca au dat dovada de simt civic.
Pornesc in detectie , si dupa cateva gropi si monezi de pe vremea regelui Mihai scot o frumusete de „pecete” un sigiliu de bronz posibil medieval cu stema veche a orasului Bistrita. La prima vedere pare un scut intors in interior un cap de strut, de asemenea incoronat tinand în cioc o potcoava.
El va fi predat Complexului Muzeal Bistrita Nasaud conform legislatiei in vigoare..
A fost un week-end frumos,norocos pentru toata lumea , si cu mult soare.

Bicilistul ghinionist
Bicilistul ghinionist
Ecologizare
Ecologizare
Ecologizare 4
Ecologizare 4
Ecologizare 5
Ecologizare 5
Ecologizare 2
Ecologizare 2
Ecologizare 6
Ecologizare 6
Ecologizare 7
Ecologizare 7

Sigiliu medieval posibil breasla fierar-potcovarilor sus
Sigiliu medieval Stema orașului Bistrița

Sigiliu medieval posibil breasla fierar-potcovarilor lateral

Translate »